Bejelentkezés

Blog

Latest News
5 ok, amiért érdemes napelem rendszert telepíteni!

5 ok, amiért érdemes napelem rendszert telepíteni!

A napelem rendszer telepítése egy olyan korszerű, modern technológia, mely során elektromos energiát tudunk termelni, mellyel el tudjuk látni az egész háztartásunkat.

Egyre népszerűbb a napelem

Bár kezd Hazánkban is egyre több helyen megjelenni a napelem, mégis nagyon sokan nincsenek tisztába azzal, hogy mennyire sok előnyös tulajdonsággal bír, és miért is éri meg telepíteni akár a saját otthonunkba.

Bár a napelem rendszer kitelepítése nem számít egy olcsó mulatságnak, mégis akik már beruháztak rá, mindenkinek csak ajánlani szokták.

Összegyűjtöttünk most 5 érvet, amiért érdemes lehet fontolóra venni a napelem rendszer kitelepítését.

1.Környezetünk legyen az első!

Bolygónkat óvnunk, és védelmeznünk kell! A napelem egyik legnagyobb pozitív tulajdonsága éppen az, hogy segítségével úgy állíthatunk elő hasznos energiát, hogy közben semmilyen káros anyaggal nem kezdjük el szennyezni a környezetünket.

Ha felkerültek a napelem panelek, más teendőnk már nincs is, csak élvezni azt, hogy mennyit spórolhatunk vele úgy, hogy közben folyamatosan óvjuk a Földünket.

A napelem rendszer semmilyen negatív hatást nem gyakorol a környezetünkre, egész egyszerűen csak magába gyűjti, és eltárolja a Napból folyamatosan kiáramló napenergiát.

2. A napelemmel rengeteg pénzt meg tudunk spórolni!

Talán ez a legfőbb indok amiért az emberek nagy része elkezd gondolkozni azon, hogy a rendszert kiépítse az otthonába. A napelem felépítése nem túl bonyolult. A rendszer kisebb méretű cellákból áll össze, ezek a cellák pedig szilíciumból lettek legyártva.

A szilíciumról tudni kell, hogy egy úgynevezett félvezető, ami annyit tesz ki, hogy alacsony hőmérsékleten képes szigetelni, magas hőmérsékleten pedig már az elektromos áramot is vezetni tudja.

A napelem lényegében egy olyan rendszer, amely képes magába gyűjteni a napból beérkező energiát, majd miután a rendszer eltárolta azt, elkezdi átalakítani olyan árammá, melynek segítségével a későbbiek során működtetni tudjuk a háztartásunkban megtalálható kisebb és nagyobb elektromos gépeket, és eszközöket.

Emellett jó tudni, hogy a napelemmel akár az egész otthonunkat fel tudjuk fűteni a téli hónapokban, sőt még az elektromos autónkat is tudjuk vele tölteni.

Ha jól működik a napelem rendszerünk, akkor rövid időn belül csökkenteni tudjuk a rezsi költségeinket, hiszen a napelem rendszernek köszönhetően búcsút inthetünk a havi rendszerességgel érkező villanyszámláinknak.

3. A napelem rendszer egy megtérülő befektetés

Ha az anyagiaknál maradunk, muszáj beszélnünk arról is, hogy valóban megtérülnek-e a bekerüléssel kapcsolatos kiadások az évek során a napelemnek köszönhetően.

Sokan ugyanis azért halogatják a rendszer kiépítését, mert sajnálják rá a pénzt, és úgy vannak vele, túl sok a Mende-monda arról, hogy ez anyagilag mennyire meg fogja majd nekik érni.

Azonban szakemberek tudják alátámasztani azt, hogy a megfelelő típusú, méretű napelem kiépítési költségeit a rendszer 5-10 éves használattal vissza tudja hozni.

Így egyértelműen elmondható, hogy ez egy hosszú távú befektetés, melyből csak jól jöhetünk ki.

4. A napelem strapabíró, és hosszú az élettartama

Már egy kisebb háztartási gépnél is teljesen normális hogy azt érezzük, hogy amiért pénzt adtunk ki, azt hosszú időn keresztül szeretnénk problémamentesen használni.

Ha egy viszonylag drágább, nagyobb költségekkel járó eszközről van szó, még inkább jogosan várjuk azt el, hogy a rendszer ne 2 hétig működjön csak.

Célszerű olyan napelem rendszert választani, amely jó minőséggel rendelkező alapanyagokból, és alkatrészekből áll össze.

Ha azonban nem vagyunk tisztába a napelem márkákkal, és hogy melyik milyen minőséggel rendelkezik, célszerű azt a márkát választani, amelyre a gyártó is hosszabb ideig mer garanciát vállalni.

Ajánlott bejegyzés: Mennyi lehet a napelem rendszerünk élettartalma?

5. A napelem egy kifogyhatatlan energiaforrás

Magát a napelem rendszert és a telepítését csak egyszer kell kifizetnünk, ezután nincs más teendőnk minthogy élvezzük, hogy magunknak tudjuk megtermelni az elektromos energiát.

Ez az energia pedig korlátlan mennyiségben tud a rendelkezésünkre állni.

A napelemrendszer egy olyan természetes és tiszta, korlátlan energiaforrás, mely segítségével tudunk spórolni a kiadásainkon, és le tudjuk csökkenteni a rezsi költségeinket.

A rendszer segítségével az esetleges plusz energiát lehetőségünk van akkumulátoron tárolni, mely jól jön áramszünet idején is, de azt is elintézhetjük, hogy a plusz megtermelt áramot az áramszolgáltató fizesse ki. Így a napelem segítségével rendszeresen plusz bevétel ütheti a markunkat.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük