A fém tető 7 legkézenfekvőbb előnye

2021.11.22.mapadmin0
fémtető trapézlemez cserepeslemez szakember baumap

A fém tetőfedő termékeket (cserepeslemez, trapézlemez), már Magyarországon is régóta, bevált szerrel alkalmazzák a melléképületek, garázsok, kerti tárolók építésekor.  Azonban, még mindig kevesen tudják, hogy a családi házak esetében is nagyszerű választásnak bizonyulnak.

Ráadásul, a lenyűgözően széles kínálat, illetve az egyre modernebb, esztétikus formatervezésen felül, még számos előnyét tudjuk felsorolni, ennek az egyre népszerűbb konstrukciónak!

1. Gördülékenyebbé, rövidebbé tehetik az ütemtervet

A lemezes tetőfedő anyagokkal gyorsan és letisztult módon lehet dolgozni. Könnyed súlyuk és egyszerű illeszthetőségük révén – jellemzően – kevesebb munkaerőre van szükség a helyszínen.

Telepítési idejük jól tervezhető, továbbá pontosabb anyagdíj kalkulációt tesznek lehetővé, mindezt roppant csekély hulladékkal társítva a projekt legvégén.

2. Csökkentik a beázás kockázatát

Kár lenne vitatni, a víz, sajnos otthonunk egyik legádázabb ellensége. Azonban a modern, fém tetőfedő anyagok – tömbös (lapos) kiszerelésüknek és speciális rögzítési módjuknak köszönhetően – rendkívül kevés beázási pontot hagynak a tetőn – ellentétben más termékekkel.

3. Csekély a karbantartási igényük

Az apró, letört agyagdarabok, vagy granulátum szerű szemcsék sok fejfájást okozhatnak a cserép és zsindelytetők elöregedése során. Ezek pedig – az elégtelen karbantartási folyamatok miatt – könnyedén eltömíthetik az ereszcsatornát, amely óriási veszélyeket hordoz magában, kiváltképp a tél folyamán.

Szerencsére, a fém tetőfedő anyagok esetében nem kell ettől a fenyegetettségtől tartanunk.

4. Strapabíróak

A fém tetőfedő termékek igencsak sok, különféle matériából készülhetnek, például alumíniumból, rézből, vagy éppen acélból. Ám legyen szó bármelyikükről is, a végeredmény borítékolható: ezek az edzett anyagok tűzállóak, továbbá tartósan megőrzik vizuális értéküket és védelmi funkciójukat.

Ezért, egy friss telepítésű fémtető, sok-sok évtizeden át kitart.

Kifejezetten ellenállóak a karakán, viharos széllel, sőt, még a jégesővel szemben is. Nem véletlen tehát, hogy a fémlemezek egyre elterjedtebbé válnak a kemény telekkel sújtotta országokban (például: Kanadában).

5. Fokozottabb biztonságérzetet nyújtanak a tél során

A szemcsés zsindelytetőkkel ellentétben, a fémtetőknek rendkívül alacsony a súrlódási együtthatója. Sikamlós felületi kialakításuknak köszönhetően, felettébb egyszerűen csúszik le róluk az olvadó hó, valamint a csapadék, megakadályozva azok felhalmozódását.

A lemezlapok, tehát pontosan úgy működnek, akárcsak egy vízi csúszda.

6. Alacsony súllyal rendelkeznek

A fémlemezek viszonylag könnyűek, ezért sokkal kevesebb nyomást helyeznek a tetőszerkezetre, a falakra és az alapzatra, mint a hagyományos tetőfedő anyagok.

7. Megbízhatóbbak az állatok okozta károk kivédésével szemben

A cserép és zsindely tetőfedő anyagok sérülékenyebbek az időjárási viszontagsággal szemben. A hibás darabok, például törött, szakadt vagy deformált elemeken pedig könnyedén utat vájhatnak maguknak az állatok – kiváltképp a nyest -, a télies hónapok beköszöntével.

Ezt követően, a betolakodók rövides időn belül kárt tehetnek a szerkezetben és a szigetelésben, amely drasztikus javítási költségeket vonhat maga után. Azonban, a fémtetőket kevésbé képesek megrongálni, ezért kitűnő választásnak bizonyulnak, a nem kívánt vendégek elkerülése érdekében is.

A fém tetőfedésnek, tehát valóban megannyi, izgalmas előnye létezik

Megdöbbentően képes illeszkedni az épület dekorációjához. Nem hajlamos a horpadásra, törésre, valamint a többi anyagnál jellemző, különféle sérülésekre.

Legyünk körültekintőek, mérlegeljük a különböző termékek tulajdonságait, és döntsünk legjobb belátásunk szerint. Hiszen otthonunk, az egyik legnagyobb befektetésünk.

 

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

BauMap

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

Készítette: Netbloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

Készítette: NetBloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.