8 megkérdőjelezhetetlen érv a betoncserép mellett

2021.11.01.mapadmin0
tető betoncserép szakemberkereső baumap

A tetőfedő anyag kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amelyet egy épület tervezésekor vagy felújításakor meghozunk. Ezért bölcs dolog, minél körültekintőbbnek lenni.

Feltéve, hogy a betoncserép is felkeltette a figyelmünket, íme, néhány kétségtelen érv amellett, amiért fantasztikus megoldásnak bizonyulhat.

1. A választott bevonattól függően, alkalmas esővízgyűjtésre

A betoncserép több szempontból is kézenfekvő választásnak bizonyul.  Különösen akkor, amennyiben rendszeresen hasznosítani kívánjuk az esővizet.

2. Zajgátló

Otthonunkban, a zaj számít az elsődleges irritációs forrásnak, különösen akkor, ha az a tető környékéről érkezik. A hangos zörej káros lehet az egészségre, és a viharos éjszakák során még az alvást is megzavarhatja.

Szerencsére, a betoncserép zseniális választás az ilyen eredetű hangok blokkolására. Zajcsillapító tulajdonsága révén, kiváló hangszigetelést biztosít a csapadékkal, széllel, és jégesővel szemben.

3. Újrahasznosítható

Jellemző módon, a betoncserepet homokból, cementből, vízből és egyéb segédanyagokból állítják elő. Bár az összetevők pontos listája, gyártónként jelentősen eltérő lehet.

Ebből kifolyólag, a már elhasználódott cserép 100%-ban újrahasznosítható anélkül, hogy a környezetében toxinok nyomai maradnának. Élettartama végével lebontható, ledarálható  és újra felhasználható, akár ismételten beton készítéshez.

4. Mérhetetlenül vonzó – A telepítéstől számított első évtized során.

Bár a betoncserép küllemének megkérdőjelezhető tartósságával – általában – tisztában vannak a vásárlók. Ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy kezdeti éveiben a legvarázslatosabb módon képes pompázni.

Megdöbbentően széles szín- és profilválasztékban kapható. Ráadásul, sajátos külseje okán, egy egészen páratlan esztétikai vonzerőt hordoz magában.

A cserepek felülete alapesetben natúr, ám valójában teljes mértékben testre szabható.

Választható elegánsan sima, fényes, akárcsak ívelt és érdes, bordázott dizájnnal. De rendelkezhet antik jelleggel, dupla festéssel, vagy akár granulált bevonattal is. Szinte korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésünkre e téren.

5. Lenyűgöző a fagyállósági faktora

Sokak számára jól ismert, hogy a kerámiacserép igencsak hajlamos a repedésekre, amennyiben tartósan fagypont alá kerül. Viszont, a beton még a legszélsőségesebb hideget is gond nélkül elviseli, bárminemű sérüléstől mentesen.

6. Sokáig tart

Amennyiben a tartósság kerül terítékre, a robosztus betoncserép szintén köröket ver társaira. Vastag, sűrű és nehéz, ami lehetővé teszi számára, hogy a legkülönfélébb időjárási viszonyok között is helytálljon.

Mi több, valójában a zord éghajlatok specialistája.

Több mint 50 éves átlag élettartamával, nagymértékben felülmúlja a legtöbb tetőfedő anyagot. Ráadásul, ezzel a tulajdonságával – hosszú távon – költséghatékonnyá is teszi tetőnket.

7. Strapabírásból jeles

A betoncserép – szinte egyedülálló módon -, gyakorlatilag áthatolhatatlannak minősül a rothadással, rovarokkal, állatokkal és más kártevőkkel szemben. De megakadályozza az algák, gombák, zuzmók és mohák elszaporodását is.

Mindezek tetejében egyszerű, gördülékeny módon lehet lépkedni rajta, amely felgyorsítja a tető elkészülési idejét, továbbá megkönnyíti a karbantartási folyamatokat.

8. Hozzájárul az energiatakarékossághoz

Bizony, ami olykor hátrány, az máskor előnnyé is válhat. Így van ez a betoncserép rögzítési módozatával is. A cseréptetőkre jellemző módon, esetében is sűrűn maradnak a kritikus beázási pontok, ám, ezzel egyúttal páratlan légkeringést nyerünk.

Ily módon, a levegő ideális áramlása eltéríti a kívülről beáramló, felesleges hőenergiát, és kényelmesebb klímát teremt a tetőtérben.

Összegzés és konklúzió

Most már nyilvánvaló, hogy a betoncserép miért is szerethető annyira. Mind az otthonok, mind a kereskedelmi épületek esetében népszerű tetőfedő anyagnak számít. De, a végső döntés meghozatala előtt, tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mit is szeretnénk elérni a leendő tetőfedési projektünk során.

Például nagyobb tartósságot? Jobb szigetelési értékeket? Extra biztonságot? Vagy egyszerűen csak valami modern konstrukciót?

Amint összegeztük ezeket a szempontokat, máris egyszerűbb lesz a választás.

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

BauMap

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

Készítette: Netbloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

Készítette: NetBloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.