A kerámiacserép 9 elkápráztató tulajdonsága

2021.11.22.mapadmin0
kerámiacserép tető szakember baumap

A kerámiacseréppel megkoronázott tetőfedő-rendszerek tökéletes alkotórészei lehetnek otthonunknak. Ráadásul, e káprázatos anyag alkalmazása számos megdöbbentő előnnyel járhat. Máris illusztráljuk a legjelentősebbeket!

1. Ultra magas esztétikai faktorral büszkélkedik

Legyen szó, akár a klasszikus stílusról, vagy a legmodernebb trendekről a kerámiacserép – az egyedi gyártás technikájából eredő széles választékának köszönhetően -, minden háztulajdonos igényeit képes kielégíteni.

Esetében a legmesésebb színek, textúrák és dizájn szegmensek közül válogathatunk kedvünkre. Ezzel pedig teljes mozgásteret biztosít ahhoz, hogy tetőnket a saját elképzeléseinkhez igazíthassuk.

Mindezeken felül, érdemes megjegyezni azt is, hogy kizárólag a kerámiacserép képes csak igazán természetes, vagy különleges, mediterrán stílust kölcsönözni otthonunknak.

2. A kerámiacserép egy életen át tarthat

A kerámiacserép élettartama jóval magasabb, mint más tetőfedő anyagoké. Általánosságban – márkától és típustól függően -, még a 90 évet is meghaladhatja.

Ráadásul, ez nem csupán megbízhatóságára, hanem a színére is igaz.

A kerámiacserépre égetett zománcréteg kifejezetten tartós. Még hosszú évek múltával is csak lassú ütemben kezd halványulni, és megközelítőleg, csupán 50 év elteltével veszít drasztikusan az esztétikai értékéből.

3. Nem jelent számára gondot a szélsőséges időjárás

A kerámiacserép nem csak tartósságáról híres, hanem a szélsőségesen meleg és hideg időjárási körülményekkel szembeni ellenálló képességéről is.

Tehát, sokkal kevésbé tágul vagy zsugorodik, mint a legtöbb alternatív tetőfedő anyag. Így nem jelent számára akadályt a Magyarországot sújtó nagyfokú hőmérséklet-ingadozás.

További bónuszként, szintúgy negatív hatások nélkül viseli, még az intenzív ultraibolya sugárzást is.

4. Kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik

Jellemvonásai révén, a kerámiacserép természetes módon járul hozzá az ideálisabb klíma megteremtéséhez. Eredményesen segít bent tartani a meleget – vagy éppen a hideget -, az időjárástól függően.

5. Csekély karbantartási teendők kísérik

A kerámiatető rendkívül kevés karbantartást igényel. Az évenkénti felülvizsgálat során, csupán azt kell ellenőriznünk, hogy a cserepeken nincsenek-e lyukak vagy egyéb, szabad szemmel is jól észrevehető sérülések.

Ezt követően, az esetleges javítási tevékenységek, illetve a megsérült elemek cseréje szintén könnyű és gördülékeny feladat. Ráadásul, az építkezés végére jelentős mennyiségű cseréptartalék szokott maradni, ami egyben költséghatékonnyá is teszi ezt a folyamatot.

6. Sokkal könnyebb, mint “ádáz” riválisa

Előnyös funkcióit tekintve, a kerámiacserép legnagyobb kihívója, természetesen a betoncserép. Azonban, amiben a kerámia máris felülkerekedik rajta, az a lényegesen kedvezőbb súlya.

Ugyanis, egy betoncserép közel kétszer annyit nyom.  

Ez a tényező megkönnyíti, felgyorsítja, valamint olcsóbbá teszi a szállítást. Sőt, még az építési projekt időtartamát is képes lehet csökkenteni. Továbbá, így sem a tetőszerkezetnek, sem a falaknak, sem pedig az alapzatnak nem kell extra terhet viselni.

7. Alkalmas esővízgyűjtésre

A kerámiacserép azon kevés építőanyag közé tartozik, amelyeknek a legminimálisabb a környezetre gyakorolt hatásuk. Gyártása során nem használnak fel mérgező anyagokat és nem keletkezik veszélyes hulladékuk sem a vállalatoknak.

8. Meglepő eredményességgel veszi fel a harcot a csapadékkal szemben

A kerámiacserép sokkal vízállóbb, mint más, népszerű tetőfedő anyagok. Egész pontosan, mindössze pár százalékos vízabszorpció (vízfelvevő képesség) jellemzi. Így esetében, nem kell tartani az elszíneződött foltoktól, sem pedig a kellemetlen penészgombák és rothadás megjelenésétől.

A kerámiacserepes tetőfedésnek, tehát valóban tengernyi, bravúros előnye létezik

Egy szakszerűen kivitelezett cseréptetővel, tehát egy olyan zökkenőmentes konstrukciót nyerhetünk, amely nemcsak tartós, hanem fokozott biztonságot is nyújt otthonunk számára, minden évszakra kiterjedően.

Miért ne adnánk hát egy esélyt a kerámiacserépnek?

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

BauMap

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

Készítette: Netbloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

Készítette: NetBloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.