8 dolog, ami a bitumenzsindely mellett szól

2021.11.01.mapadmin0
tető bitumenzsindely szakemberkereső baumap

A minőségi tető, a ház egyik legfontosabb része. Nemcsak melegen és szárazon tartja otthonunkat, hanem esztétikai értéke is magas. Ráadásul biztonságérzetet is nyújt; óv a természeti katasztrófáktól.

A bitumenzsindely már több mint egy évszázada létezik, és a fogyasztók magas igényeihez alkalmazkodva, folyamatosan fejlődésen megy keresztül.

Miért érdemes hát őt választani más tetőfedő anyagok, például a cserép vagy a fém helyett? Íme!

1. Variabilitás

Amikor eljön a tető tervezésének vagy cseréjének ideje, megannyi választási lehetőség áll a rendelkezésünkre. És ennyi lehetséges opció mellett, enyhén szólva is ijesztő, továbbá megterhelő feladat megtalálni azt, ami a legközelebb áll az igényeinkhez.

Azonban, pontosan ennek a széles választásnak köszönhető, hogy ennyi, különféle, változatos tetőformával találkozhatunk manapság.

Itt érkezünk hát el a zsindely (avagy: „bitumenes lemez”) egyik legkedveltebb előnyéhez.

Temérdek színben és jó néhány kialakításban létezik. Vágási formája lehet téglány, hódfarkú, gyémánt, sőt, akár még méhsejt alakú is. Elképzeléstől függően, mesésen kiegészítheti az épület architektúráját, stílusát.

Amit pedig kevesen tudnak, hogy a legfelső réteget – gyárilag – ásványi granulátummal szórják meg, amely nem csupán védelmi szempontból jelentős fontosságú, hanem otthonunk kifinomult megjelenéséhez is nagyban hozzájárul.

2. Kompatibilitás

A zsindely választása esetén, nem csupán a különböző színek és minták tekintetében lehetünk kreatívak. Ugyanis, szinte bármilyen tetőtípus könnyedén befedhető vele. Nem számít, hogy az milyen bonyolult, vagy éppen mekkora kiterjedésű.

Sokoldalúsága, tehát a felhasználhatóság terén is megmutatkozik.

3. Megbízhatóság

Lakhelytől függően előfordulhat, hogy otthonunknak rendkívül zord időjárási viszonyokat kell ki állnia. Nos, a szélsőséges esőzések, a havazások és a jégesők esetében, a prémium minőségű bitumenes zsindelyek a legellenállóbb tetőfedő anyagok közé tartoznak. És maximálisan megadják a szükséges védelmet lakhelyünk számára.

Ráadásul, a széllel szemben is ideálisan teljesít.

Az erőteljes szél, szinte minden térségben problémát jelent Magyarországon. Amennyiben pedig kárt tesz valamelyik tetőfedő elemben (például lekapja a helyéről), úgy a víz azonnal beszivároghat, és potenciális veszélyt jelenthet ingatlanunk állapotára.

Érdemes tudni, hogy bár a zsindelytető sem garancia a viharos szelek okozta problémák elkerülésére, a modern, megerősített változatok, még mindig megbízhatóbb választásnak bizonyulnak, mint például a kerámia, vagy a betoncserép.

4. Integrációs adottság

A piacon elérhető tetőfedő anyagok közül, – kétség kívül – a zsindely, illetve maga a zsindelytető képes a leghatékonyabb, illetve legrugalmasabb módon idomulni a jövőbeli fejlesztésekhez, változtatásokhoz. Mint például egy esetleges tetőablak, vagy komplett tetőtér-beépítéshez.

5. Optimális energiahatékonyság

A zsindely gyártása során felhasznált, már említett védő-granulátum, hatékonyan veri vissza az intenzív UV-sugárzást. Ezáltal csökkentve a tetőfelület hőmérsékletét.

6. A csapadékkal szembeni ellenállás

Sokan azt gondolják, hogy a bitumenes zsindelyek hajlamosabbak a beázására, mint más tetőfedőanyagok. Azonban, a vélemények és statisztikák egyáltalán nem ezt mutatják. A zsindely összeállítása során használt anyagok kellőképp vízállóak és nem szívják magukba túlzottan a nedvességet. Ezért a legtöbb éghajlaton – a mérsékelt kontinentálist is beleértve – kitűnően működnek.

És mi a helyzet az algásodással?

Való igaz, hogy az algák és mohák előbukkanása jellemző probléma az idősebb zsindelytetők körében. Ám, ennek megannyi ellenszere létezik napjainkra.

Egyrészt, egyre több szolgáltató vállal szakszerű algasemlegesítést, különböző folyadékok, vegyszerek bevetésével. Másrészt, az innovatív bitumenes zsindelyek között, már fellelhetőek olyan termékek, amelyeket extra ellenállással vérteztek fel a gyártók, pontosan erre az esetre.

7. Hangszigetelő képesség

A zsindelytető remek zajcsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Pajzsot nyújt az eső, a jégeső és más időjárási körülmények okozta zajok ellen.

Eredményesen képes blokkolni az esőcseppek hangját, ellentétben például egy fém konstrukcióval, amelynél legalább 20%-kal csendesebbnek bizonyul.

8. Villámgyors elkészítési idő

Egy zsindelytető szélsebesen és egyszerűen telepíthető. Esetében, a tetőfedő anyag – gördülékeny módon – egy szilárd OSB vagy szélezett deszka aljzatra kerül.

  • Egy jellegzetes példával szemléltetve: Ami a cseréptető esetében akár egy hetet is igénybe vehet, az a zsindelytetőnél mindössze egy-két nap lefolyása alatt elvégezhető.

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

BauMap

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

Készítette: Netbloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

Készítette: NetBloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.