Bejelentkezés

Blog

Latest News
Eszközök, amik jó, ha vannak otthon 3. rész – Karbantartás

Eszközök, amik jó, ha vannak otthon 3. rész – Karbantartás

Amennyiben szeretne elmerülni a barkácsolás rejtelmeiben, de fogalma sincs, hol is kezdjen neki, akkor ez a bejegyzés pontos Önnek szól!

A következőkben bemutatjuk azt  a 12 legfontosabb eszközt, amik mindent megadhatnak a kezdők számára, amire csak szükségük lehet!  Ezekkel a szerszámokkal bárki készen áll majd arra, hogy akár a legizgalmasabb projektet is be merje vállalni.

1. Biztonsági felszerelés

Az első és a legfontosabb, a megfelelő egyéni védőfelszerelések megvásárlása. Ez magában foglalja az elsősegély dobozt, a fülvédőt, a védőszemüveget, a térdvédőt és az acélbetétes bakancsot. Továbbá minden egyéb, a biztonság szempontjából elengedhetetlen segédeszközt.

2. Csavarhúzó készlet

A csavarhúzók jelentik a szerszámoskészlet elengedhetetlen alapját. Feltéve, hogy új készletet vásárolnánk, igyekezzünk mágneses fejű és kényelmes, de jól fogható gumimarkolattal rendelkező csavarhúzókat találni.

3. Mérőszalag

A mérőszalag szintén elengedhetetlen kellékünk, és minden barkácsolási feladatnál szükség lesz rá. Akár bútorokat építünk, akár csak egy függönyt szeretnénk rendelni, minden bizonnyal méréseket kell végeznünk.

4. Vízmérték

A vízmérték biztosítja, hogy a berendezési tárgyak, illetve az olyan dolgok, mint például a festmények, teljesen függőlegesek vagy vízszintesek legyenek.

5. Akkus fúró

Az akkus fúró tipikusan egy olyan dolog, ami nélkül egyszerűen nem lehet létezni.

Ez az eszköz lényegében helyettesíti a csavarhúzót (persze, néhány kisebb feladathoz még mindig elő kell venni, de a legtöbb munkát sokkal gördülékenyebbé teszi).

Az akkus fúró az, amit jellemzően arra használunk, hogy lyukakat fúrjunk a falba vagy össze csavarozzunk dolgokat. Továbbá, ez lesz az első dolog, amiért nyúlunk, amikor egy bútordarabot építünk, és rögzítenünk kell egymáshoz a különböző elemeket.

Ez tehát az abszolút legnélkülözhetetlenebb elektromos szerszám mindenki számára, aki otthoni barkácsolásban gondolkodik. Az akkus fúró a második legfontosabb eszköz, amelynek beszerzését javasoljuk!

Azonban, kiválasztásakor fontos figyelembe venni: a nyomatékot és a percenkénti fordulatszámot.

6. Gérvágó fűrész

A gérvágó fűrész a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást kínálja a faelemek méretre vágásához. Egyenes és ferde deszkákat egyaránt vághatunk a segítségével.

De, a legnagyobb szükségünk akkor lesz erre az eszközre, ha egy olyan projektet szeretnénk megvalósítani, amelyhez szabványos fadarabokat használunk. Hasznos lehet többek között: fa képkeretek elkészítéséhez, parkettázáshoz, szegélylécek és más díszítőelemek kialakításához.

7. Kézi körfűrész

A gérvágó – ellenben a körfűrésszel – sajnos már kevésnek bizonyul a szélesebb fadarabokkal történő munkálatokhoz. Ez viszont egy igazi erőgép – amely nagyszerű választás, ha olyan faanyagot szeretnénk roncsolásmentesen vágni, amit nem könnyű mozgatni és tartani. A körfűrész ráadásul ideális OSB és bútorlapok vágásához is.

8. Szögbelővő

Egyszerűen fogalmazva, a szögbelövő pisztoly az az eszköz, amely teljes mértékben képes átvenni a kalapács feladatát. Ahelyett, hogy minden egyes szöget külön-külön kellene beütni, a szögbelövő pisztoly lehetővé teszi, hogy a szögeket csupán egy ravasz meghúzásával illesszük a helyükre.

Értéke, már-már felbecsülhetetlen, ha például lambériázás vagy szegélylécek felszerelése kerül napirendre.

9. Excenter csiszológép

Aki próbált már kézzel lecsiszolni egy bútordarabot, az pontosan tudja, hogy nem túl szórakoztató időtöltés. Ezért is válik igazán fontos eszközzé az arzenálunkban, egy excenter csiszológép.

Ez a gépezet bármilyen felületet teljesen simára tud csiszolni – pillanatok leforgása alatt.

10. Festékszóró pisztoly

A festés, a barkácsolási projektek elengedhetetlen része. Ezért, ennek az eszköznek, szinte minden esetben hasznát vehetjük. Legkiemelkedőbb előnye pedig az, hogy sokkal elviselhetőbbé varázsolja a monoton és időigényes színezési folyamatot!

Tökéletes választás, amikor egy bútordarabnak, falnak, vagy bármi másnak friss festékrétegre van szüksége.

11. Racsnis kulcs (hajtókar)

Egy professzionális racsnis kulcskészlet lehetővé teszi, hogy az csavaranyákat anélkül húzzuk vagy lazítsa meg, hogy minden egyes fordulatnál újra rá kellene helyeznünk a kulcsot.

Emellett, az eszköz kifejezetten masszív karral rendelkezik, hogy szinte minden makacs anyát és csavart meglazíthasson, amivel csak szembe kerülünk.

12.  Pillanatszorító

És végül, a listánk utolsó szerszáma: a pillanatszorító, amely bármit képes megfogni, ami befér a „pofái” közé. Ez egy hihetetlenül sokoldalú eszköz, amely rengeteg féleképpen használható. Könnyedén kezelhető, valamint a helyére rögzül anélkül, hogy komolyabb erőfeszítést igényelne.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük