WIFI fűtés, avagy a távvezérelt fűtési rendszerekről

2022.07.19.mapadmin0
WIFI fűtés előny hátrány baumap szakemberkereső

A technológia folyamatos fejlődik, az okosotthonok pedig ma már egyre többek számára érhetőek el. Alapvetően azért szeretjük ezeket a megoldásokat, mert hozzájárulnak a kényelmünkhöz, a luxus érzéséhez, és bele sem gondolunk, hogy spórolni is tudunk velük.

Okosotthon WIFI kapcsolattal?

Amikor az okosotthon rendszerekre gondolunk, akkor elsőször az okos zárak, a távvezérelt klíma, a programozható és távolról irányítható redőny és garázskapu jut az eszünkbe, pedig ma már a fűtési rendszerek távvezérlése is megoldható egy WIFI termoszát és egy okostelefon segítségével.

Bizony, ma már léteznek WIFI termosztátok, melyek távolról vezérelhetőek és programozhatóak. De miért is jó ez nekünk, és hogyan tudunk ezzel spórolni? Alapvetően télen azt szeretjük, ha állandóan kellemes hőmérséklet van az otthonunkban. I

gen ám, de sokan vannak, akik nem egy állandó napirend szerint dolgoznak, sokat utaznak, így nem tartózkodnak otthon, esetleg nyaralójuk van, amit ősszel, tavasszal, esetleg télen is élvezni szeretnénk. Ilyenkor jöhet jól a távvezérelt fűtési rendszert, amit akár a munkahelyűnkről vagy az autóban ülve beállíthatunk az általunk kívánt hőmérsékletre, hogy amíg távol vagyunk se fagyjanak el a csövek, vagy amire megérkezünk kellemes meleg fogadjon minket.

A távvezérlés előnyeiről

Állandó fejtörést okoz télen az, hogy miként teremtsünk kellemes hőmérsékletet az otthonunkban úgy, hogy az a lehető leggazdaságosabb lehessen. Régóta ismert, és használt praktika, hogy csak azokat a helyiségeket fűtjük, melyeket éppen használunk. Igen ám, de ez nem mindig oldható meg, és az is gyakori, hogy bár nem tartózkodunk otthon, a fűtés mégis megy, mert elfelejtettük lejjebb állítani a termosztátot. Erre a problémára nyújt megoldást a távvezérlés, vagyis a WIFI termosztét, melynek számos előnye van:

  • kedvező ár: nem is gondolnánk, de a WIFI termosztát nem sokkal drágább, mint a nem táv vezérelhető társai.
  • modern megoldás: ebbe természetesen ritkán gondolunk bele, de ez a lehető legkorszerűbb megoldás jelenleg, mely növeli az ingatlanunk értékét.
  • bárhonnan és bármikor vezérelhető: akárhol vagyunk, csak egy okostelefonra, tabletre vagy laptopra van szükség, és már be is állíthatjuk a fűtést olyan hőfokra, amilyenre csak szeretnénk.
  • komfortos megoldás: a távvezérlés segítségével, mire hazaérünk, kellemes meleg lehet az otthonunk.
  • csökkenti az energiaköltségeket: mivel bármikor és bárhonnan irányíthatjuk, így könnyen a minimumon tarthatjuk a hőmérsékletet, ha erre van szükség.
  • egyszerű kezelhetőség: a termosztát kezelés végtelenül egyszerű, hiszen ugyanúgy működik, mint manuálisan 

A WIFI termosztátokról

A rendszer használata nagyon egyszerű, hiszen nincs szükség másra, mint internet hozzáférésre, okostelefonra vagy tabletre, illetve egy WIFI termosztátra. A termosztáthoz tudjuk csatlakoztatni a fűtőberendezésünket, melyet egyébként manuálisan is tudunk működtetni, de akár internet segítségével távolról is egy okoseszközről.

Ma már számos termék közül válogathatunk, vannak olcsóbb és drágább megoldások is. Akár a hét minden napjára külön-külön hőmérsékletprogram ot tudunk készíteni, de módosíthatjuk is a beállított hőmérsékletet, de akár a hűtés és fűtés üzemmódok váltását is megoldhatjuk. A WIFI termosztét kapható vezetékes és vezeték nélküli változatban is.

Milyen fűtési berendezések vezérlehetők WIFI-vel?

Bár sokan azt gondolják, hogy az elektromos fűtőberendezések vezérelhetőek WIF termosztát segítségével, valójában akár a gázkazán is irányítható vele.

Amelyik berendezéshez szükség van termosztátra, illetve termosztáttal vezérelhető, azokhoz választható a WIFI termosztát is, vagyis gázkazán, elektromos radiátor, elektromos konvektor, hűtő-fűtő klíma, vagy akár infrapanel is vezérelhető WIFI segítségével.

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

BauMap

Találd meg a szakemberedet!

Bármikor kereshetsz bármire, legyen szó házon belüli vagy kívüli megbízásról. A BauMap segít megtalálni egyszerűen és gyorsan a megfelelő szakembert.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

Készítette: Netbloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

Készítette: NetBloom Hungary Kft. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.