Bejelentkezés

Blog

Latest News
Lakásba szeretnénk napelemet? Ilyen lehetőségeink vannak

Lakásba szeretnénk napelemet? Ilyen lehetőségeink vannak

Sok esetben ki szokták hangsúlyozni azt a kedvező tulajdonságát a napelemnek, hogy szinte bárhova, bármilyen felületre telepíthetőek. Beszéljünk erről, hogy is van ez pontosan!

Míg régen luxuskategóriájú dolognak számított a napelem használata, ma már inkább azok az emberek telepítenek napelemet, akik szeretnek előre gondolkozni, megpróbálják megóvni a környezetüket, illetve akik a gazdaságos megoldásokat részesítik előnyben. Bár a bekerülési költségek Magyarországon sem alacsonyak, mégis azt tapasztalhatjuk, hogy talán egyre többen kezdenek el a környezetkímélő megoldások felé kacsingatni, és próbálják ki az elektromos áram megtermelését saját háztartásuk fenntartására, napelemek segítségével.

Mivel a napelem nem egy olcsó mulatság, abban az esetben ha lakásban, vagy társasházban lakunk, mindenképpen át kell gondolnunk néhány fontos dolgot, nehogy az utolsó simításoknál ütközzünk bele valami problémába, mely megakadályozhatja a napelem rendszer telepítését, használatát.

Kevesen tudják például, de panellakások, és társasházak esetében is a többi lakó véleményét is ki kell kérnünk a dologról mielőtt belekezdünk a munkálatokba. Ilyenkor azonban fontos kiemelni azt, hogy a napelem rendszer ára rövid időn belül teljesen meg fog térülni, így talán a lakótársaink is be fogják látni azt, hogy milyen sok előnnyel rendelkezik.

Napelem rendszer használata lakásban, vagy társasházban

Telepítést megelőzően minden esetben szükség van egy helyszíni felmérésre, mely során fény derülhet azokra a dolgokra, melyek a legtöbbször, lakás és társasház esetében problémát szokott okozni. A cég minden esetben a helyszíni felmérés után tud csak tényleges, pontos árajánlatot adni az ügyfélnek. Mivel a legtöbb cégnél a helyszíni felmérés, és az árajánlat készítés is ingyenes szolgáltatás, okos ötlet lehet egyszerre több helyről is ajánlatot kérni, hogy lehetőségünk legyen végül a legkedvezőbbet kiválasztani.

Lakás esetében maga a telepítés talán kicsit bonyolultabb munka, több időt is vesz igénybe mintha egy nagyobb családi házról lenne szó, de a dolog nem lehetetlen!

Ebben az esetben különösen fontos az árnyékolás, a tájolás, illetve a tető szerkezetének, és állapotának a figyelembe vétele.

Mivel a legtöbb panellakás, és társasház még jóval azelőtt épült meg, hogy a napelemek ennyire elterjedtek volna, a tető építése során nem vették figyelembe azt, hogy a napelemek számára helyet hagyjanak.

Ha ilyen problémával találjuk magunkat szemben, akkor még további alternatívák kipróbálására is van lehetőségünk

Ajánlott bejegyzések: Fűtés napelemekkel, Fűtés napenergiával, WIFI fűtés, avagy a távvezérelt fűtési rendszerekről

Mit tudnak a praktikus, és kompakt hordozható napelemek?

A hordozható napelemek pontosan arra lettek kitalálva, hogy azoknak az embereknek is lehetőségük legyen elektromos energia előállítására, akiknél valamilyen oknál fogva egy normál napelem rendszer telepítése nem kivitelezhető.

A hordozható napelemet magunkkal tudjuk vinni akárhova, segítségével akár olyan helyre is bejuttathatjuk a civilizációt, ahova elektromos áram nincs is bekötve.

Jól jöhet egy kirándulás, vagy túrázás közben, de magunkkal vihetjük akár kempingezésre, vagy egy tanyára is. A hordozható napelemet akár az autónk tetejére is lehetőségünk van felszerelni, korszerű, kényelmes, kompakt megoldást lehet a mindennapok során.

A napelem kivitelezése ebben a formában igen változó. Legyen szó egy kisebb méretű, vagy egy nagyobb, mozgatható napelemről, azért is lettek igazán népszerűek az elmúlt néhány évben, mert segítségükkel bárhol és bármikor tölteni tudjuk telefonunkat, tableteinket, vagy laptopunkat.

A nagyobb napelemek darabjai is elférhetnek egy kocsi csomagtartójában, ezekkel pedig már nem csak a kisebb elektronikai eszközök, hanem akár egy elektromos autó töltése is megoldható.

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük